Telefon:

(+47) 481 32 825

E-post:

mari_vaagan@hotmail.com

Nettside:

marimagi.com

Mari Vaagan

Jeg inspireres av naturen, nære historier og kvinnekroppen. Gjennom alle lag av designprosessen fra inspirasjon, skisser, collager og modellering får jeg brukt min skaperglede frem til ferdige klær. Jeg er materialfokusert og liker å eksperimentere med materialer, tekstile teknikker og farger for å designe klær med særpreg. Materialmessig og håndverksmessig jobber jeg gjerne mot det unike og eksklusive. Jeg ønsker å designe klær for en sterk, ung, utadvendt kvinne.

I mitt BA prosjekt har jeg tatt utgangspunkt i min fasinasjon for naturmaterialer, og spesielt skinn og ull fra villsau. Jeg har eksperimentert med disse materialene i håp om å finne nytt potensiale, og håper på den måten å kunne dele min fasinasjon med andre. Inspirert av villsauene, deres miljø og havet, har jeg designet en høst/vinterkolleksjon for kvinner. «Salt».

Mari har tatt utgangspunkt i (den gammelnorske) villsauen, i kystlandskapet der de hører hjemme, litt i arbeidsklærne til bøndene som holder dem, men også i Balenciagas 40- og 50-tallsprofil. Sauefjøset tar et feminint steg opp på catwalken i denne fascinerende kolleksjonen, hvor hun har utviklet helt nye og frapperende bruksområder for villsaufellen, som er bemalt og barbert for å oppnå helt nye effekter. «Shaved sheep never looked so good!».

Fotograf: Nadia Frantsen
Modell: Marie Emilie Wekre (TeamModels)
Hår: Inger Lise Moa
Make up: Charlotte Berg

Takk til:
Kirsti Brein
Siv Støldal
Annabeth Kolstø
Dagfinn Skoglund
Camilla Bruerberg
Wenche Lyche
Anita Eriksen Zagury
BA 3 klær og kostymer
Assistenter
Familie og vennner

Mari Vaagan Mari Vaagan Mari Vaagan Mari Vaagan Mari Vaagan Mari Vaagan Mari Vaagan Mari Vaagan Mari Vaagan Mari Vaagan Mari Vaagan Mari Vaagan Mari Vaagan