Telefon:

(+47) 948 10 782

E-post:

kaianyhus@gmail.com

Kaia Linnea Dahle Nyhus

Jeg heter Kaia Linnea Dahle Nyhus og er avgangsstudent ved bachelor ved design, visuell kommunikasjon. Hovedfokuset mitt er på illustrasjon, tegneserie og animasjonsfilm. Jeg liker å jobbe i en tydelig strek og i flater og teksturer. Jeg har en spesiell forkjærlighet for det naive og barnlige, men jeg vil også kommunisere tydelig og presist. Utenfor skolen har jeg blant annet jobbet med illustrasjon og omslag, ved forlaget Cappelen Damm. I vår vant jeg Kulturdepartementets illustrasjonspris for bildeboka «Håpe, sa gåsa».

Til avgangsprosjektet ville jeg konsentrere meg om tegneserie som medium. Jeg ønsket å formidle angst, følelsen og stemninga, det psykologiske aspektet. Tegneserie var også en veldig god mulighet til å kunne jobbe med et multimodalt medium, jeg ville jobbe med tekst og bilde i en integrert sammenheng. Jeg ønsket også at tegneserien min skal kunne passe for mange ulike grupper og aldre. Det personlige preget, det nesten selvbiografiske uttrykket var var viktig for meg å utforske i denne oppgaven. Jeg ville at alt skulle se nært og sårbart, både håndskreven tekst og ruter og tegninger. For min egen del er jeg opptatt av å ha ting litt skeivt, men alikvel ha orden og leselighet.

Kaia Linnea Dahle Nyhus Kaia Linnea Dahle Nyhus Kaia Linnea Dahle Nyhus Kaia Linnea Dahle Nyhus Kaia Linnea Dahle Nyhus Kaia Linnea Dahle Nyhus Kaia Linnea Dahle Nyhus Kaia Linnea Dahle Nyhus Kaia Linnea Dahle Nyhus