Telefon:

(+47) 892 815 01

E-post:

henrik@biedesign.net

Nettside:

cargocollective.com/henrikbiedesign

Henrik Bie

I tillegg til å ha studert interiørarkitektur og møbeldesign i 5 år på KHiO er jeg utdannet som murermester og møbelsnekker. Jeg har lang arbeidserfaring og har drevet tre forskjellige selskaper innenfor bygg- og eiendomsutvikling.

Jeg har fem flotte barn og har vært lykkelig gift i over 20 år.

Min masteroppgave har handlet om: «Hvordan og hvorfor designe miljø- og produksjonsvennlige selvbærende konstruksjoner med bevegelsesmuligheter for mennesker?»

Jeg mener det nå er viktigere enn noen gang å designe sitteredskaper som forholder seg til vår stillesittende livsstil. Å sitte feil er svært skadelig og fører til en raskere død for mange av oss.

Det synes for meg som at det å kunne sitte godt og riktig per idag er nedprioritert til fordel for det nye, det vakre eller det komfortable. Jeg tror ikke komfort er løsningen, men heller bevegelse. Bildene på denne siden er fra avhandlingen min: stoler med bevegelse og ett bord.

Jeg ønsker å plassere funksjon og brukervennlighet i fokus. Jeg vil aller helst være med på å designe miljøvennlige produkter, samt rom og møbler vi virkelig har behov for.

Henrik Bie Henrik Bie Henrik Bie Henrik Bie Henrik Bie Henrik Bie Henrik Bie Henrik Bie Henrik Bie Henrik Bie