(+47) 932 21 715
E-post:Mitt mål som designer er å utforme løsninger som aktiviserer tilskueren til refleksjon. Jeg ønsker å inspirere, stille spørsmål eller vekke bestemte følelser hos betrakteren. Det er dog viktig at utgangspunktet for designet er rotfestet i en tydelig forståelse av situasjon, bruksbehov og funksjon. Personlig fascineres jeg av design som er konseptuelt sterkt, motivert av ironi, bryter med tyngdekraften eller mine egne forventninger og dermed gjør meg nysgjerrig. Jeg tror at en abstrakt, kunstnerisk tilnærming i designprosessen kan bidra til å skape slike arkitektoniske opplevelser. Inspirasjon finner jeg i det meste, men naturen har ofte blitt en sterk referanse i mine arbeider. Andre ting som både motiverer og inspirerer kan være mennesker, historie, fotografi, kultur, musikk, bøker og kunst. Jeg synes alltid det er lærerikt å jobbe i fullskala og eksperimentere med mer scenografiske virkemidler. På den måten får jeg vært mer ”hands on” og styrker min egen forståelse for hvordan man kan skape bestemte stemninger i rom. De som kjenner meg vil nok beskrive meg som en positiv, utadvendt person som gir mye av meg selv og som bidrar aktivt i samarbeidsprosesser.
Essens tapasbar
Vår avsluttende oppgave gikk ut på å utforme et spisested til det nye terminalbygget på Oslo lufthavn. Jeg savnet et sted som spiller på de norske mattradisjonene og bestemte meg for å fokusere på dette. Resultatet ble en norsk tapasbar hvor konseptet skal promoterer norske smaker og mattradisjoner i et interiør inspirert av den rotnorske bondekulturen, men både mat, materialer og utforming skal reflektere en fusjon mellom gammelt og nytt. Råvarene er kortreiste, sesongbaserte og typiske for det norske kjøkken. Men tilberdningsteknikker, smakskombinasjoner og presentasjon av rettene har et moderne tilsnitt. Kundene skal oppleve å få et nytt forhold til norsk mat, og en større bevissthet rundt de tradisjonene og spennende smakene vi har å tilby. Interiøret skal underbygge konseptet og være rammen rundt måltidet.