Telefon:

(+47) 908 46 190

E-post:

karolinesast@hotmail.com

Nettside:

karolinesasndsteen.wordpress.com

Karoline Sand Steen

Som klesdesigner har jeg spesialisert meg i strikk og fokuserer på det dynamiske aspektet i prosessen. I arbeidet fra tråd til ferdig produkt åpner jeg for at det oppstår uforutsette problemer og løsninger, jeg ønsker med andre ord at et design er åpent for påvirkninger underveis. Og jeg jobber derfor mer ut fra en idé om en løsning snarere enn en skisse.

Nytelsen i det nære

Å kle seg er en opplevelse. Fra du tar frem plagget til du har det på kroppen. Det er et samspill mellom kropp og klær, hvor kroppens form påvirker klærnes form, og materialenes kvaliteter kan vekke den taktile sansingen. Jeg har laget en kolleksjon tidløse klær for kvinner, hovedsakelig i strikk og andre materialer med elastiske egenskaper. Plagg du får et faktisk eierskap til fordi de tar hensyn til og fremhever kroppens form uten å være objektiviserende, men som gir en følelse av nytelse og sensualitet på bærerens premisser. Med utgangspunkt i håndverkstradisjonen, materialene og strikkemaskinen har jeg komponert et formspråk hvor disse elementene er toneangivende.

Karoline Sand Steen Karoline Sand Steen Karoline Sand Steen Karoline Sand Steen Karoline Sand Steen Karoline Sand Steen Karoline Sand Steen Karoline Sand Steen